Home  
  Events Calendar  
  Benefit events  
  News  
  Photo Album  
  Video  
  Classes  
  Mailing list  
  Directory  
  Immigration info  
  About us  
  Contact Us  
  Media  
  Travel  
  My Visit  
 
 
 
 
 
 
 
 

     
Lets make the world a better place!
 

ENG >>


23 март, 2010

Здравейте сънародници ,

Искам да изкажа дълбоката си благодарност на всички хора, които се отзоваха и помогнаха на мен и моето семейство в един много труден и тежък момент.

Благодаря от сърце на всички вас, които веднага се отзовахте и помогнахте с дрехи,  обувки, одеала, играчки за децата, парична помощ и информация.

Събраните средства, които са $1254.65 послужиха за закупуването на легла, мебели и т.н.
Кметството в Молдън също ни помогна и ни настани в общинско жилище в града, три седмици след пожара. Благодаря на хората, които ни помогнаха с преместването на багажа.

Лека по лека нещата се нормализират. Децата също се радват на новото жилище и на многото играчки и дрехи, които получиха.

Когато човек има приятели и хора, които се отзовават в труден момент и подават ръка трудните моменти се преодоляват по-лесно!

БЛАГОДАРИМ ВИ И НЕКА САМО РАДОСТ ОЗЪРЯВА ДНИТЕ ВИ!

Меглена Фандъкова
Стела Фандъкова
Даниел Фандъков


_______________________________________________________________

20 януари, 2010

Здравейте сънародници,

Пишем ви с молба да помогнем на една българска майка от Бостън!

Сигурно сте чули, че на 10 януари, 2010 една жилищна сграда в Malden, MA се подпали рано сутринта (поради електрически проблем) и остави много хора без дом посред зима. Сред тях, за съжаление, е и нашата сънародничка - Меглена Фандъкова (Меги). Тя се грижи сама за двете си деца: момченце на 2 години и момиченце на 8 години

Голяма част от апартаментите са изгорели и сградата няма да става за живеене в близките месеци. Апартамента, който Меги е ползвала под наем не е изгорял, но е наводнен с вода и химикали и все още нямат достъп до него.  Добре е, че Меги е успяла да си вземе поне документите при евакуацията.

След целия шок тя се опитва да намери подслон за децата си и начин да се справи с тежката ситуация. В началото Red Cross ги настаняват за няколко дни в хотел. След което познати на Меги ги настаняват в дома си, като им предлагат да останат , докато си намерят ново жилище. Така, че на първо време имат подслон над главите си. Но разбираемо е, че възможно в най-скоро трябва да си намерят жилище. От кметството в Молдън са им обещали, че ще им съдействат за намирането на по-изгодно жилище, но все още не е известно това кога ще стане.

В момента Меги и децата и се нуждаят от нашата помощ!


Меги работи усърдно (асистент е в зъболекарски къбинет) да издържа семейството си, но в момента е в затруднено финансово положение. Тя трябва да отделя средства както за ежедневните разходи, така и да събира пари за наемане на ново жилище (първи, последен наем, депозит..). Средства са и необходими и за закупуване и на най-необходими неща от първа необходимост като легла, маса, столове и т.н.

Тъй като след евакуацията Меги не е успяла да вземе никакви дрехи със себе си, много наши сънародници дариха и дрехи за децата и за нея, за което Меги им благодари от  все сърце!

Ако имате възможност ПОМОГНЕТЕ, дори и с малко!
Капка по капка прави вир!

Може да направите дарение като изпратите чек на адрес:
Meglena Fnadakova
P.O. Box 245
Malden, Ma, 02148


* Меги си е направила P.O. Box за момента докато се останови на постоянен адрес.

или може да изпратите дарение онлайн:

* Pay-pal акаунта е свързан директно с банковата сметка на Меги!

Ако имате повече върпоси може да и пишете на адрес:
 haydarovam@yahoo.com

Статия в Boston Globe за пожара вижте тук >>>

БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ДОБРИНАТА!

Тази кампания е с подкрепата на Българо-Американски Център Мадара, Бостън

*************************************************************************************


thrive market madara


Vasil Nenkov


energize


emona