Home  
  Events Calendar  
  Benefit events  
  News  
  Photo Album  
  Video  
  Classes  
  Mailing list  
  Directory  
  Immigration info  
  About us  
  Contact Us  
  Media  
  Travel  
  My Visit  
 
 
energize
 
bcen
thrive market madara
 
 
 
 
 

     
  

 


Деси Добрева представя нов албум в САЩ
(www.Dessy.us)

В-к Неделник, Май, 2008
Автор: Стефка Попова
Фотограф Тихомир Pачев


Утвърдилата се млада българска звезда Деси Добрева ще изнесе концерти в Ню Йорк, Бостън, Чикаго и Лас Вегас, където ще представи първият си самостоятелен албум “Т я Е!”. Албумът бе завършен преди броени дни и ще излезе в България след около месец. Това ще е първото официално представяне на албума, което дава уникален шанс на почитателите й в САЩ да бъдат първите, които ще чуят новите й песни.

Албумът е палитра от авторски и народни песни, записани с над 70 от най-добрите музиканти, аранжьори и композитори на България: музиканти от Ку- Ку Бенд , Ангел Заберски, Александър Кипров, квартет Ева, Константин Цеков ( ФСБ), Любо (ТЕ) и много други. Текстовете на повечето авторски песни в албума са на Живка Шопова.

Две от песните са написани за Деси от Константин Цеков , пианистът на легендарната група ФСБ, получил Грами за аранжимент. Песните са с модерено звучене, една от тях е записана заедно с Любо, бивш вокал на група ТЕ.

Деси участва и със собствени песни и аранжименти в албума. Тя има редица спечелени награди в САЩ и чужбина за авторска музика . През 2006 година нейна песен бе финалистка на годишния конкурс на Американската федерация на композиторите. Деси завършва Българската консерватория със две специалности , след което и престижния “Бъркли колидж ъв мюзик” в Бостъ н. След завършването на Бъркли, Деси се завърна в България, където планира да остане засега.

Освен авторски песни може да чуете и обработки на едни от най-популярните български народни песни. Като вокалистка в "Шоуто на Слави" , Деси Добрева спечели сърцата на милиони българи с уникалното си изпълнение на народни песни, с което накара много млади хора да заобикнат българския фолкор. Именно и затова тя включва в албума си модерни обработки на песни като “Девойко мари хубава”, “Лиляно моме”, “Македонско девойче” - песни , които винаги е искала да изп ее , и към които дълги години е търсил а свой подход и аранжимент. Този път, според нея, е успяла да намери истинското «себе си» в тях.

Специално за българите в чужбина Деси записва песента “ Хубава си, моя горо” с мъжкия вокален ансамбъл “България” с диригент Валентин Бобевски. Песента звучи много красиво и внушително , и е записана под влияние на огромната носталгия на Деси към България.

Първият концерт от американското турне на Дeси Добрева ще бъде за българската общност в Ню Йорк по повод 24 май, в Ресторант “Булгара” , с организатори Наталия и Егор Стоянови. След което Деси ще зарадва почитателите си в Бостън на 1-ви юни, за Деня на Българската култура и писменост, и Деня на детето. Организатор е Българо-Американският Център Мадара. Концерт ът ще се проведе в Springstep art Center. В Чикаго сънародниците ни ще я очакват на 7-ми юни в Българската църква “Света София”, организатор е в-к България Сега.

Координaтор на турнето е Виолета Желязкова, маркетинг и ПР консултант на Деси Добрева. Повече за Деси може да научите от официалната уеб страница на изпълнителката: www.Dessy.us

Повече за Деси може да прочетете и видите на: WWW.DESSY.US

  Our friends  Todor Ialamov

Vasil Nenkov


David Flashenbergemona